Video

29-09-2023: Het Veluwse Wild
De jager is van oorsprong een ‘Weidmann’. Dat de jager zich daarom ook houdt aan zogenoemde ‘weidelijkheidsregels’ is voor veel mensen onbekend. De ongeschreven - maar alom gerespecteerde – ethische gedragscode, vormt onderdeel van het interne kompas van de jager. Het draait allemaal om veilig en verantwoord jagen Hoe ziet dat er dan precies uit? Deze korte film ‘Het Veluws wild’ geeft antwoorden op de vragen achter het stukje wild op je bord.



Bron: Het Veluwse Wild

23-03-2023: Hoe meer dieren, hoe meer aanrijdingen
Short uit de reeds verschenen documentaire Dilemma's in de Nederlandse natuur, waarin verschillende groene organisaties die werkzaam zijn in het buitengebied hun zorgen uiten over de balans in de Nederlandse natuur. In deze short komt Victor Nuijten, Faunabeheerder van Gemeente Ede aan het woord.



Bron: Jagersvereniging

24-08-2017: Wildvriendelijk maaien
Duits filmpje met uitleg hoe het beste gemaaid kan worden zodat hazen en reeen niet doodgemaaid worden

Bron:

02-05-2014: Jagen en opgezette dieren zijn hot
Opgezette dieren zijn HOT! Maar jagen ook. Kraan is op bezoek bij jager Bjorn om uit te zoeken waarom dit nu zo populair is en hoe makkelijk het is om een duif te schieten!



Bron: De Social Club

13-12-2012: Wildstroperij opnieuw toegenomen



Bron: EenVandaag

»


De wildbeheereenheid is de vereniging van lokale jachthouders en jagers die uitvoering geeft aan verantwoord en duurzaam wildbeheer.